6 ways to wear: Birkenstocks


Het komt maar zelden voor dat de meningen zo sterk verdeeld zijn over een schoen, maar Birkenstocks blijven een gevoelig onderwerp. Enkele jaren geleden zagen we ze voor het eerste verschijnen aan de voetjes van menig fashionista en iedereen was toch enigszins in de war.

‘Sorry maar, dit zijn toch die schoenen die je thuis draagt? En dan het liefst MET kousen? Ongelofelijk comfortabel en goed voor de zomer, maar verre van fashionable???’

Dachten wij ook. Maar wat blijkt; Birkenstocks zijn uitgegroeid tot een waar fenomeen en blijven zomer na zomer opnieuw opduiken. Een nachtmerrie voor de één, een droom die uitkomt voor de ander. We kunnen er in elk geval niet meer omheen: Birkenstocks (of Birkenstock-achtige sandalen) zijn HOT.

Birkenstocks dus, you either love them or you hate them, maar of je nu een modeslachtoffer of een casual-nista bent, iedereen zal er deze zomer aan moeten geloven. ‘Maar help! Hoe draag ik deze monsters als een modebewuste vrouw, zonder verward te worden met tante Corry cosy thuis met haar Birkenstocks!?’ horen wij je roepen. Niet gevreesd, het Sarenza stijlteam is er voor je om je 6 manieren te laten zien waarop je Birkenstocks kan dragen, kan profiteren van de zon, geen zere voeten krijgt EN er ook nog eens tip top fashionable uit ziet. Dat zijn hoeveel vliegen in één klap? Juist.

1. Play it safe


hotbeautyhealth.com

We gaan je het geheim van alle modemeisjes op de hele wereld verklappen: Weet je niet wat je aan moet trekken? De model of duty look is immer daar om op terug te vallen. Zwarte skinny jeans, wit t-shit/tanktop/overhemd, knot, zonnebril, designer tas en klaar ben je. Werkt ook met Birkenstock Arizona’s perfect. Voor dat beetje extra je-ne-sais-quoi.

2. Bij je favoriete zomerjurkje


Carolines Mode

Uiteindelijk zijn het natuurlijk gewoon sandalen, en soms is het misschien maar het beste om ze ook zo te beschouwen. Combineer je Birkenstocks dus met een op en top vrouwelijk zomerjurkje, voor de perfecte balans van meisjesachtig maar niet té meisjesachtig. Birkenstocks lijken misschien lomp, maar op deze manier zijn ze super elegant. Bovendien laten ze je benen dunner lijken omdat de schoen zelf zo breed is. Score!

3. Met je boyfriend jeans


mija.creatorsofdesire.com

Daar zijn ze weer, nog zo’n item dat we zomer na zomer willen dragen. Waar het natuurlijk fijn is om je boyfriend jeans wat vrouwelijker te maken met een paar torenhoge pumps, is het tegenwoordig juist helemaal de bedoeling om je (het liefst gescheurde) boyfriend jeans zo casual mogelijk te dragen, en Birkenstocks passen daar perfect bij. Combineer met je favoriete sweater en een it-bag en je komt zowaar super fashionable voor de dag, terwijl je kleren draagt die even lekker zitten als je pyjama. We love it!

4. Met een salopette

fashionvibe.net

Tsja, misschien moet je er van houden maar de tuinbroek timmert hard aan de weg om een van de meest gewilde items te worden van deze zomer. En als we het nu toch hebben over items die een nieuw imago hebben gekregen… waarom dan niet beide combineren in een outfit die om zomer schreeuwt!

5. Met sokken (!)

themomedit.com

Toegegeven, deze moet je durven. We hebben inderdaad altijd geleerd dat sokken in sandalen de utlieme fashion faux-pas is waar je, behalve als je een Duitse toerist bent, gewoon nooit aan moet beginnen, maar ergens heeft de mode zich bedacht. Draag ze, natuurlijk met een dikke vette knipoog, onder je favoriete jeans/trui combinatie, of onder een jurkje en een lange jas. Een hoed erbij en je bent helemaal klaar om je sokken in sandalen combo te rocken.

6. Met culottes

fash-n-chips.com

Het campinggevoel van Birkenstocks in balans brengen doe je met een paar culottes. Deze chique broekrok was al een musthave en is ideaal voor de lente. Super casual maar toch chic, vooral als je hem combineert met een blazer en een mooi horloge. En je geliefde Birkenstocks natuurlijk.

Direct zin gekregen om een nieuw paar Birkenstocks naar huis te klikken? De volledige collectie vind je hier.

Hoe draag jij je Birkenstocks het liefst? Of sla je deze trend toch nog maar even over?

No related posts.

No related posts.

Ik reageer

*


*

Reageer: