De 10 grootste zomertrends


ZOMER! Daar ben je dan eindelijk echt bijna. We hoeven je natuurlijk niet meer te vertellen hoe SIKED wij zijn voor het begin van ons favoriete seizoen. En terwijl we natuurlijk ook, net als iedereen, wegdromen bij lange zomeravonden aan het strand, vakanties naar verre oorden en ijskoude fruitige cocktails, kijken we er stiekem nog het meest naar uit om AL die fijne zomerschoenen eindelijk uit de kast te trekken.

De grote vraag is natuurlijk: WAT trekken we deze zomer aan?

Of je nu een echte fashionista of een casual-nista bent, wij hebben de 10 grootste modetrends van dit seizoen voor je op een rijtje gezet.

1. SEVENTIES, NOW!

e501311a843d93ae6d1a5c18e121d3ce

De seventies trend

‘Dit is ongetwijfeld de grootste trend van deze zomer en dat kan je moeilijk gemist hebben. Ja, de Seventies, dat betekent precies wat je denkt dat het betekent, een grote comeback van de jaren 70 met veel franje, suède, aardetinten en ‘flair jeans’ (of op z’n Nederlands ‘wijde pijpen’, maar geef toe, in het Engels klinkt het gewoon beter), materialen die in de wind fladderen en prachtige flaphoeden, maar ook muiltjesespadrilles en fringe wat betreft de schoenen.’

Waar shop ik hem? Ontdek de selectie hier

 

De Birkenstock trend

‘Het komt maar zelden voor dat de meningen zo sterk verdeeld zijn over een schoen, maar Birkenstocks blijven een gevoelig onderwerp. Hoewel ze gehaat worden door velen, zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een waar fenomeen en blijven zomer na zomer opnieuw opduiken. Een nachtmerrie voor de één, een droom die uitkomt voor de ander. We kunnen er in elk geval niet meer omheen:  of je nu een modeslachtoffer of een casual-nista bent, iedereen zal er deze zomer aan moeten geloven, Birkenstocks (of Birkenstock-achtige sandalen) zijn HOT.’

 

Hoe draag ik ze? No worries, wij geven je 6 manieren om Birkenstocks te dragen EN stijlvol voor de dag te komen

 

Waar shop ik ze? Bij Sarenza, natuurlijk

 

3. WITTE SNEAKERS 

8d065799fa79dfdaad3ee34ecc99eaa6

De witte sneaker trend

‘De IT sneaker voor lente/zomer 2015ze zijn onmisbaar in de schoenenkast van echte fashionista’s, ons grootste object of desire en staan met stip bovenaan onze wishlist… de witte sneaker MOET en ZAL aan onze voeten deze zomer. Het is wat het is, aan deze monochrome trend valt niet te ontsnappen, ook al is hij er al enkele seizoenen, sneakers zo wit dat het pijn doet aan je ogen zien we nu letterlijk overal.’

Waar shop ik ze? Check hier onze favorieten

 

4. POW-POW-POWDER

De pastel trend

‘Girly kleuren zo zoet als snoep en zacht als marshmellows komen dit seizoen naar je voeten. Niets zo sweet en sugary als de pastel trend. Vooral de lieflijk roze/nude variant kunnen wij niet weerstaan. Het nude van 2015, pink blush, een roze-beige met poeder aspecten, is zonder meer DE modetrend van dit moment!’

Waar shop ik hem? Klik hier voor de pastel selectie en hier voor de nude selectie

 

5. HEAVY METAL

f391ed98da0d2f95b6556ba6e131a959

 

De metallic trend

‘Ze zijn heerlijk shiny en heerlijk fashionable. De edele metalen die deze zomer aan onze voeten gaan zullen het grijze asfalt en het licht van de zon reflecteren. Metallic kleuren lijken immers altijd een kleine comeback te maken wanneer de zonnige dagen er weer aankomen en er is geen betere buddy dan een metallic paar schoenen voor het showen van je gebronste huid.’

Waar shop ik hem? Goud, zilver, brons en andere edele metalen vind je hier

 

6. RETRO SNEAKERS

De retro running trend

‘Als de mode zich focust op vroeger, volgen de sneakers vanzelf. Sneakers met een ultra cool vintage randje zien we dan ook overal deze zomer.

De essentiële modellen: New Balance, de adidas Gazelle, de Cortez van Nike of de suede Classic van Puma. En niet te vergeten, het model dat al langere tijd terug van weggeweest is, de Stan Smith!

Iconische modellen met een vintage look en old school details, de sneakers van vroeger zijn nog nooit zo vaak aan onze voeten geweest als dit seizoen.’

Hoe draag ik ze? Retro sneakers dragen zonder eruit te zien alsof je sinds de jaren 80 geen nieuwe kleren meer hebt gekocht? Zo dus.

Waar shop ik ze? Hier.

 

7. FLOWER POWER

 

De bloemen trend

‘Ze nemen het straatbeeld over, die vrolijke bloemenmeisjes. Of het nu madeliefjes, rozen, zonnebloemen of tropische bloemen zijn, deze trend doet ons verlangen naar zomer en tovert eeninstant glimlach op je gezicht. Hetzelfde geldt voor de tropische, grafische en zwart-wit print trouwens, we mogen dit seizoen flink uitpakken wat prints betreft!’

Waar shop ik hem? Toevallig hebben we bij Sarenza onlangs ook een bloemenwinkel geopend.

 

8. FLATFORMS

De flatform sneaker trend

‘Spice up your life! Flatforms zijn terug! Voor wie nog niet volledig klaar is voor de terugkeer van Spice Girls schoenen (je weet wel, die met een enorm plateau), de zool van de meeste flatform sneakers is gelukkig een stuk minder dik. Kortom, geen gevaar om je enkels te breken, maar wel net dat beetje extra hoogte en des te meer stijl.’

Waar shop ik hem? bij Sarenza

9. SLIP ONS

De slip on trend

‘Trends komen en gaan, maar de slip on trend zet zich onvermoeibaar voort. Deze sneakers mag je voorlopig dus in je schoenenkast houden. Gelukkig, want er zijn gewoon bepaalde items waar je aan gehecht raakt. Bovendien, er zijn maar weinig schoenen die je outfit meteen een casual cool feel geven, waar je zo eindeloos mee kan varieren en die bovendien super lekker zitten. Kortom, fashionable EN comfortabelWe like!

Ze zijn officieel afkomstig uit de skate scene, en de slip-on (die letterlijk aan je voet glijdt) is een van de makkelijkste sneakermodellen om te dragen. Geen veters, mooie details, deze schoen heeft niet veel nodig om goed tot zijn recht te komen, hoe simpeler hoe beter!’

Waar shop ik ze? Wij hebben er genoeg!

10. ANIMAL KINGDOM

De dierenprint trend

‘De animal print heeft een upgrade gekregen. Zo zien we de luipaardprint niet alleen meer in de klassieke luipaard kleuren, maar ook in grijstinten, neonkleuren en, voor de liefhebber, roze (want!). Kan je geen luipaard meer zien? In dat geval kan je je lol op doen met de, ook zeer populaire, andere dierenprint varianten. Denk slangen, giraffen, krokodillen, dalmatiers, etc. etc. Al met al, de mogelijkheden zijn eindeloos en anything goes, dus kies je favoriete dier!’

Waar shop ik hem? De dierentuin is deze kant op.

Genoeg om uit te kiezen dus. Maar nu de hamvraag, welke trend is jouw favoriet? Laat het ons weten!

Related posts:

  1. De 5 grootste tassentrends van dit seizoen

Related posts:

  1. De 5 grootste tassentrends van dit seizoen

Ik reageer

*


*

Reageer: